Poglej me v oči ...

»Poglej me v oči …« je naslov moje prve samostojne fotografske razstave. Tako kot človek, je tudi vsak pes edinstven in drugačen. Tako na izgled kot karakterno. Prav tako pa se razlikujejo tudi njihove življenjske zgodbe. Nekateri kraljujejo v toplem domu že od malih nog, drugi življenje preživljajo priklenjeni na verige ali v zavetišču, tretji lačni, žejni in mučeni, nekateri pa kar zavrženi in prepuščeni sami sebi.

Na razstavi v vas zre čez 30 “parov” prav posebnih pasjih oči. Takšnih kot jih ne vidite vsak dan. Vsak od kosmatincev vam zaupa tudi svojo življenjsko zgodbo. Nekatere vas nasmejijo, nekatere razžalostijo.

Namen razstave je ljudem odpreti oči in jih seznaniti s tem, koliko psov (pa tudi ostalih živali) je mučenih, zlorabljenih, trpečih in zaprtih v zavetišču brez svojega doma in gospodarja, ko na drugi strani nekatere razvajajo od prvega do zadnjega dne.

To se dogaja tudi pri nas, ne samo v tujini in ljudje se moramo tega zavedati. Zavetišča so polna. Zakaj ne bi komu polepšali življenje in ga iz grozljivke spremenili v en dolg ljubezenski romanček? Seveda se moramo ob tem zavedati dejstva, da zaradi svoje preteklosti potrebuje večina psov iz zavetišč veliko več vašega časa in potrpljenja.

Na čisto vsaki razstavi zbiram sredstva za pomoč živalim v stiski (npr. hrana, odeje, posode, pesek za mačke…). Vse zbrane stvari v celoti predam enem izmed društev ali zavetišč, ki delujejo na tamkajšnjem območju.

Razstava je primerna za osebe vseh starosti. Na ogled pa niste vabljeni samo vi ampak tudi vaši štirinožni prijatelji.

Razstavljala sem že v več krajih po Sloveniji in bom s tem tudi nadaljevala. Datum in lokacija naslednje razstave bosta objavljena pod zavihkom dogodki.